Műszaki Tartalom.

BUDAPEST, XIII. KERÜLET, LEHEL U. 9.

Minőség:
Az épület 1. osztályú minőségben készül, 1. osztályú anyagfelhasználással és 1. osztályú építés-szereléssel.

Garancia:
Az épületre a beruházó és a generálkivitelező a jogszabályokban előírt feltételekkel és időtartamokra teljes körű garanciát vállal.

Tartószerkezet:
Az épület monolit vasbeton vázas épületszerkezet, a pincében vízzáró betonból készült fallal és alaplemezzel, az emeleti részeken monolit vasbeton pillérvázzal és födémekkel. Az épület merevségét a monolit vasbeton lépcsőházi mag és az épületben lévő monolit vasbeton falak adják.

Vízszigetelés:
Az épület pinceszinti része vízzáró vasbetonból készül. Vízszigetelés (PVC) készül a 7. emeleti tetőteraszokon, illetve a loggiákon és erkélyeken, kent szigetelést alkalmazunk. A tetőteraszokon a vízszigetelés 1 réteg. PVC szigetelés, melyet 1 réteg. Dörken lemezzel fedünk. A lábazaton a PVC szigetelést 30,0 cm-t fel kell hajtani. A vízszigetelést lejtésben kell kialakítani. A lábazati szigetelést a kerámia falazatra felhordott lábazati alapvakolatra kell ragasztani. Az emeleti teraszokon ill. loggiákon 1 réteg. cement-műgyanta bázisú kenhető szigetelés készül közvetlenül a burkolat alatt, legalább 1,0 %-os lejtéssel.

Aljzatok:
Az épületben a padlóburkolatok alatt aljzatbeton készül, szükség esetén 6×6 m-ként 1,0 cm vastag. polifoam szalaggal dilatálva. Az aljzatbetont minden esetben peremszigetelő sávval kell elválasztani a szerkezettől.

Hőszigetélések, hangszigetelések, Technológiai szigetelések:
Az épület homlokzatán a vasbeton szerkezetek elé 10-15 cm vastag. hőszigetelés kerül. A vakolt homlokzati részeknél, a 30,0 cm vastag. Porotherm Klímatégla vázkitöltő falazatok elé 5 cm vastag. vakolható kőzetgyapot vagy 5 cm légáteresztő polisztirol lemez kerül mechanikai rögzítéssel, párazáró réteggel. A lábazati részeken érdesített felületű, vakolható extrudált PS hab hőszigetelés kerül a vízszigetelésre ragasztva. A padlóban lévő hangszigetelés két rétegből épül fel. Az első egy 2,0 cm vastag expandált PS hab lépéshang szigetelő lemez, a második egy szintén 2,0 cm vastag. üveggyapot lépéshang hőszigetelő lemez. A padlóban lévő szigetelések és a rájuk kerülő aljzatbeton elválasztására 1 réteg. polietilén fólia technológiai szigetelést kell fektetni, lazán 20,0 cm átfedésekkel, a széleken a peremszigetelő sáv magasságáig felhajtva. A garázs feletti zöldtetőn a földkeverék alá elválasztó filcréteget kell fektetni.

Falazatok:
Az épület külső határoló falai 30 cm vastag. Porotherm Klíma 30 téglából készülnek, 5 cm vakolható kőzetgyapot lemez szigeteléssel és 1,5 mm vékonyvakolattal.

A belső falazatok az alábbiak:
SILKA-HM 250 NF+GT mészhomok tégla 25,0 cm vastagságban – lakáselválasztó fal és 20 cm vastag. folyosó fal, – LEIER 10 cm vastag. válaszfallap.

Burkolás, felületkezelés:
Az építményben különböző padlóburkolatok készülnek. A lakások szobáiban és nappaliban min. 7,0 mm vastag 31-es kopásállóságú laminált parketta, min. 3,0 mm vastag alátétszőnyegre fektetve, parkettaszegéllyel lezárva a falszegélyeknél.

A lakások hideg burkolatú tereiben kerámia lapburkolat ragasztva, fugázva, anyagából kialakított lábazattal (kivéve a csempézett helyiségek). A folyosókon és lépcsőházban nagy kopásállóságú greslap burkolat készül ragasztva, anyagából kialakított lábazati sávval. A lakások vizes helyiségeiben min. 2,1 méter magasságig csempeburkolat készül ragasztva.

A konyhákban a falon csempeburkolat nem készül!
A garázstérben ipari műgyanta, az elektromos kapcsolóhelyiségben antisztatikus gumi padlóburkolat készül.
Az épület belső oldalfalai 1,5 cm vastag. vakoló habarcsot, 2 réteg. glettelést és 2 réteg. festést kapnak fehér színben. A vasbeton födémeken vakolat nem készül, ott 3 réteg. glettelés és 2 réteg. festés készül fehér színben.

Nyílászárók
Az épület külső nyílászárói 5 kamrás műanyag nyílászárók, kettős gumitömítéssel, fehér ill. szürke színben, 3 rétegű hőszigetelésű üvegezéssel, fehér kilincsgarnitúrával, rejtett redőnydobozzal. A nyílászárók vasalatai bukó vagy nyíló vagy bukó-nyíló kivitelűek, rozsdamentes acélból, több ponton záródó, hibásműködés gátlóval ellátott szerkezetűek. Az épület földszinti bejárati ALU ajtajai porszórt szürke színűek.

A belső nyílászárók az alábbiak:

  • A lakáson belüli ajtók LENTEAM Standard vagy vele egyenértékű forgácsoltlapbetétes furatolt CPL ajtók, ALU kilinccsel, küszöb nélkül. A vizes helyiségeken alul típus szerinti műanyag szellőzőráccsal. Az üvegezett kivitelűek átlátszó, min. 4 mm vastag. ragasztott biztonsági üveggel készülnek.
  • A lakásbejárati ajtók 3 ponton záródó MABISZ minősített acél szerkezetű ajtók DEI30 30 perc tűzállósági határértékkel, szürke színű tokkal, fa mintás ajtólappal.
  • A folyosó és lépcsőház ajtókT30, T60 ill. T90-es tömör tűzgátló acél ajtók, szürke színben, konstrukciós pánt csukóval.

Acélszerkezetek
Az épületben található lakatos szerkezetek, festett felülettel rendelkeznek. A külső korlátok acél szerkezeteihez ragasztott biztonsági üvegből készülő parsol üvegkorlát kerül rögzítésre.

Liftek, lépcsők
Az épületben két lépcsőház létesül, monolit vasbeton lépcsőkarokkal és pihenővel. A lépcsőkarok az oldalfaltól dilatálval készülnek, míg a pihenőkön a kopogóhang gátlás az aljzatban lesz elhelyezve. A lépcsők csúszásmentes greslap burkolatot kapnak.
Az épületben egy-egy lift létesül, mely az előírásoknak megfelelő, bútorszállításra is alkalmas kivitelű lesz, oldalajtós kivitelű 1000 kg teherbírású.

Külső homlokzatburkolatok
A külső homlokzat burkolata két anyagból tevődik össze:

  • hőszigetelő vakolat törtfehér színben
  • szálcementlemez homok színben

Bádogos szerkezetek

  • Sötétszürke színű alumínium lemezből készülnek az attikalefedések, szegélykialakítások, eresz- és lefolyócsatornák.

Tető
Lapostetős kialakítás, hőszigetelve, PVC szigeteléssel és leterhelő réteggel.

Energia ellátás
A primer energia ellátása geotermikus talajszondákkal és hőszivattyúval történik.

Fűtés-hűtés rendszer
REHAU gyártmányú rendszerrel történik szerkezetfűtési és padlófűtési megoldásokkal, a lakás hőigényétől függően egyéb helyeken falfűtéssel kiegészítve. A hűtés és fűtés szabályozása lakásonként a tulajdonos által vezérelhető a lakószobákban elhelyezett termosztáttal történik.

Fürdőszoba, WC
Fehér fajansz Geberit szaniterek, fehér akril Geberit fürdőkád, egykaros kerámiabetétes Grohe csaptelepek kerülnek beépítésre. A mosógép-csatlakozáshoz szükséges víz- és szennyvíz kapcsolat is kiépítésre kerül.

Konyha
A konyhabútor nem tartozéka a lakásnak, a mosogató és a páraelszívó csatlakozás kiépítésre kerül, valamint biztosított az elektromos tűzhely 3 fázisú csatlakozása is.

Elektromos rendszer
Minden lakás elektromos rendszere három fázisra szerelt. A hálózat teljesítményét a vevők szabadon kérhetik, a 32 A feletti teljesítmény külön kerül felszámolásra 3.600 Ft + ÁFA áron, az áram szolgáltató tarifája szerint. A leendő fogyasztási helyek a fázisokra egyenletesen kerülnek elosztásra. Világító testek az előszobában, WC-ben, fürdőszobában és konyhában kerülnek felszerelésre. A kapcsolók, dugaljak és egyéb szerelvények fehér színűek. A dugaljak darabszáma a mindenkori kiviteli tervek alapján.

Telefon és TV csatlakozás
A lakások minden szobájában biztosított 1 db TV és 1 db internet (vakfedél), amely az elektromos kapcsolóhelyiségbe van vezetékelve. A szolgáltatók a kapcsolóhelyiségben csatlakoztatják a megrendelt előfizetést.

Kaputelefon
A főbejárathoz kerül kiépítésre a kaputelefon, amely alkalmas a lakásból történő ajtónyitásra és beszélgetésre, valamint kód számmal történő beléptetésre egyaránt. A lakáskészülék az előszobában kerül elhelyezésre.

Közművek
Víz, elektromos áram mérése lakásonként elhelyezett mérőórával történik.

Tervtől való eltérés
Az építkezés fázisában lehetőség van a tervtől való eltérésekre. Ezt külön írásban kell egyeztetni a beruházóval. Eltérések esetén az elmaradt munkát a beruházó visszatéríti, a többletet pedig a vevőnek kell megfizetnie.